top of page

Vinedos Don Leo

Eksklusiv Mountain Wine fra Mexico

 Vingården Don Leo ligger i et område med nogle af verdens højeste beliggende vinmarker - i Tunal-dalen ved Parras de la Fuente i delstaten Coahuila, som ligger i den nordlige del af Mexico grænsende op til Texas.
I en højde af 2.100 meter over havets overflade, omgivet af bjerge, som giver flere timers kulde i løbet af modningssæsonen får vinene en høj aromatisk koncentration, elegance og fornem intensitet.

Den særlige geografiske placering og ønolog Francisco Rodríguezs dedikerede arbejde giver en enestående kvalitet i vinene fra Don Leo. Et klart bevis herpå er, da vingården i 2020 vandt prestige-titel ”Verdens bedste Cabernet Sauvignon”, som gav genlyd i hele vinverdenen.

 Måske er det ikke en overraskelse, at den vin, der bedst udtrykker kvalitet par excellence, er fremstillet af druer dyrket i Tunal-dalen - fra 20 hektarer mineralrig jord, dybt kalkstensvand omgivet af bjerge, der giver flere kolde timer om natten. Et unikt mikro-klima, der er fundamentet for de bedste vine.

 Den familiedrevne vingård åbnede i 2000 med kun en hektar og er siden blevet udvidet til 20 hektar vinmarker med 12 forskelige druesorter.

 Men vingårdens oprindelse kan spores tilbage til 1938, da Don Leo Mendel flygtede fra Nazi-Tyskland til Mexico. Hans barnebarn, Arturo Mendel Grenebaud, grundlagde vingården i 2000 og hyldede sin familiehistorie ved at navngive vingården efter Don Leo.

 Vi fik kendskab til Don Leo via en familierelation bosiddende i Mexico City. Da vinhuset vandt prestigeprisen ”Verdens bedste Cabernet Sauvignon” gav det genlyd på hele det amerikanske kontinent. Efter en smagning i vores vinpanel, var vi slet ikke i tvivl. Vinene fra Don Leo er helt oplagte at optage i vores sortiment. Vi er meget begejstrede for vinene og glæder os til at sprede kendskabet til dem.

 

 

Discover Mexico
De fleste danskere forbinder Mexico med pyramider, oldgamle ruiner fra Maya- og Aztekerkulturen, hvide sandstrande, sombreros, tortillas og tequila. Det er stadig et relativt ukendt vinland. Og det er en skam. Mexicansk vin fortjener langt større opmærksomhed end det er tilfældet i dag. For landet byder på fremragende vinproduktion, hvis rødder kan dateres helt tilbage til 1521 og som i dag har de ældste vingårde på det amerikanske kontinent.

Vinen kom med Spanien og spredte sig til Californien

Mexicos vinhistorie går som sagt tilbage til 1521, efter de spanske conquistadorers ankomst til den nye verden. Med koloniseringen kom vindyrkningen. Mexico er således det ældste vinproducerende land i Amerika. Missionærerne spredte traditionen om vindyrkning fra by til by – helt til det nordlige Californien, Napa og Sonoma, der i dag er rygraden i den nordamerikanske vinproduktion.

Vi opfordrer dig til at gå på opdagelse i det gamle vinland.

bottom of page