Calvente Vinmarker

Andalusien er Spaniens sydligste provins, og vores vine er fra Granada-området med udsigt til de mægtige Sierra Nevada bjerge, der tordner mod himlen langs Middelhavskysten. Netop bjergene har stor betydning for vinproduktionen, hvor smeltevandet giver næring og kraft til områdets vinstokke. Regionen er både præget af middelhavsklima og kontinentalklima, der giver en god kontrast mellem dags- og nattemperatur, hvilket giver druerne en forlænget modning samt en bedre struktur af garvesyre, blød

CALVENTE

HORACIO CALVENTE BODEGA

 

Som at “køre op i himlen”...
Sådan beskriver vores indkøber sit første besøg hos vinhuset CALVENTE, som ligger i Granada ved Sierra Nevada bjergene tæt ved Middelhavet.
CALVENTE har i alt 23 hektarer plantet med vinstokke, hvor markerne med Cabernet Sauvignon er de ældste i Andalusien. Vinstokkene gror på terrasser i 700-1100 meters højde over havets overflade. Den kalkholdige jord med skifer og grus, giver sammen med 3000 solskinstimer ideelle forhold til vindyrkning. Gennem hårdt arbejde, en ydmyghed og omsorg for naturen kombineret med den nyeste teknik og gamle vintraditioner i Andalusien, er vinproducenten og ildsjælen Horacio Calvente lykkes med at skabe nogle af Spaniens bedste vine. Og endda i et område der ofte er for varm til produktion af kvalitetsvine.
Men oppe i 700-1100 meters højde hvor vinmarkerne ligger, er klimaet køligere, og modningssæsonen længere. Det giver vine med mere rygrad og karakter. Hans vine findes idag på de fleste spanske toprestauranter og bedste vinbutikker.

Lovlia
Lovlia

Castillejos - kultvinen kendt som "husets vin" på El Bulli.

press to zoom
Guindalera
Guindalera
press to zoom
Guindalera Magnum
Guindalera Magnum

Nu fås den lækre Guindalera fra Calvente også i en Magnum.

press to zoom
Laguinda
Laguinda
press to zoom
Rødvine fra Calvente
Rødvine fra Calvente
press to zoom
LOVELIA
LOVELIA

Nyhed fra Calvente - hvidvin på Moscatel med søde noter. Semi Dulce betyder lettere sød på spansk, og det er nøjagtigt den fornemmelse, man står tilbage med, når man har drukket sit første glas af denne friske og meget frugtrige vin.

press to zoom
Calvente Blanco
Calvente Blanco

Er med i vinguiden "1001 vine du skal smage før du dør" af Neil Beckett

press to zoom
Rania Brut 2015 Cava
Rania Brut 2015 Cava

Lækre bobler fra Calvente

press to zoom
Rania PremiumCava
Rania PremiumCava
press to zoom