top of page
Calvente Vinmarker

Andalusien er Spaniens sydligste provins, og vores vine er fra Granada-området med udsigt til de mægtige Sierra Nevada bjerge, der tordner mod himlen langs Middelhavskysten. Netop bjergene har stor betydning for vinproduktionen, hvor smeltevandet giver næring og kraft til områdets vinstokke. Regionen er både præget af middelhavsklima og kontinentalklima, der giver en god kontrast mellem dags- og nattemperatur, hvilket giver druerne en forlænget modning samt en bedre struktur af garvesyre, blød

CALVENTE

HORACIO CALVENTE BODEGA

 

Som at “køre op i himlen”...
Sådan beskriver vores indkøber sit første besøg hos vinhuset CALVENTE, som ligger i Granada ved Sierra Nevada bjergene tæt ved Middelhavet.
CALVENTE har i alt 23 hektarer plantet med vinstokke, hvor markerne med Cabernet Sauvignon er de ældste i Andalusien. Vinstokkene gror på terrasser i 700-1100 meters højde over havets overflade. Den kalkholdige jord med skifer og grus, giver sammen med 3000 solskinstimer ideelle forhold til vindyrkning. Gennem hårdt arbejde, en ydmyghed og omsorg for naturen kombineret med den nyeste teknik og gamle vintraditioner i Andalusien, er vinproducenten og ildsjælen Horacio Calvente lykkes med at skabe nogle af Spaniens bedste vine. Og endda i et område der ofte er for varm til produktion af kvalitetsvine.
Men oppe i 700-1100 meters højde hvor vinmarkerne ligger, er klimaet køligere, og modningssæsonen længere. Det giver vine med mere rygrad og karakter. Hans vine findes idag på de fleste spanske toprestauranter og bedste vinbutikker.

bottom of page